TOISEN PYYKKILISTAN KÄÄNTÖPUOLI


1. Kohtaamme ja poistamme ihmispelkomme ja yksinäisyydenkammomme sekä lopetamme toisten pelottelun vallalla ja asemalla

 2. Ymmärrämme, että turvapaikasta, jonka olemme rakentaneet suojellaksemme pelokasta ja haavoittunutta sisäistä lastamme, on muodostunut vankila, ja meissä kasvaa halu uskaltaa tulla ulos eristyksistä.

3.  Uudistuneen omanarvontunteemme ja itsetuntomme avulla ymmärrämme, ettei meidän enää tarvitse suojella itseämme pelottelemalla muita ylenkatseella, ivalla tai vihalla.

4.  Otamme vastaan hylkäämämme ja kieltämämme haavoittuneen sisäisen lapsemme ja lohdutamme häntä ja teemme siten lopun tarpeestamme oireilla pelosta kietoutua väärällä tavalla toisiin ihmisiin ja joutua heidän hylkäämikseen.

5.  Koska olemme kokonaisia ja eheitä, emme enää yritä kontrolloida muita manipuloimalla tai pakottamalla tai sitoa heitä itseemme pelon avulla välttääksemme tuntemasta itseämme eristetyiksi ja yksinäisiksi.

6.  Perusteellisen itsetutkistelun avulla löydämme todellisen identiteettimme pystyvinä ja arvokkaina ihmisinä. Pyytämällä vajavuuksiemme poistamista vapaudumme alemmuuden- ja ylemmyydentunteen taakasta.

7.  Tuemme ja rohkaisemme toisia heidän pyrkiessään puolustamaan oikeuksiaan.

8.  Paljastamme, myönnämme ja ilmaisemme lapsuusajan pelkomme ja pidättäydymme emotionaalisesta päihtymyksestä.

9. Tunnemme myötätuntoa jokaista kohtaan, joka on koukussa "kolmiodraamaan" ja etsii epätoivoisesti ulospääsyä epäterveestä tilanteesta.

10. Myönnämme, että traumatisoiduimme lapsuudessa ja menetimme kyvyn tuntea. Käyttämällä 12 askeleen toipumisohjelmaa palautamme kykymme tuntea ja muistaa, ja meistä tulee kokonaisia ihmisolentoja, jotka ovat onnellisia, iloisia ja vapaita.

11. Hyväksyessämme, että olimme lapsina voimattomia "pelastamaan" perhettämme, kykenemme vapautumaan itsevihasta ja lakkaamme rankaisemasta itseämme ja muita riittämättömyydestämme.

12.  Kun otamme vastaan sisäisen lapsemme ja liitymme uudelleen häneen, läheisyys ei enää muodosta meille uhkaa, eikä myöskään pelko siitä, että joudumme hukuksiin tai meidät tehdään näkymättömiksi.

13. Myöntämällä, että perhe todella oli toimintahäiriöinen, meidän ei enää tarvitse käyttäytyä, ikään kuin mikään ei olisi vialla, tai jatkaa sen kieltämistä, että yhä tiedostamatta reagoimme lapsuuden vammoihin ja vaurioihin.

14. Lopetamme kieltämisen ja teemme jotain post-traumaattiselle riippuvuudellemme aineisiin, ihmisiin, paikkoihin ja esineisiin todellisuuden vääristelemiseksi ja välttämiseksi.
Adult Children of Alcoholics®/Dysfunctional Families World Service Organization, Inc.www.adultchildren.org | https://acawsoec.com | info@adultchildren.org | +1(310) 534-1815

ACA WSO Literature Distribution Center | +1(562) 595-7831

©2017 ACA WSO, Inc. All rights reserved.

Luo kotisivut ilmaiseksi!